TESLA Model S P100DL

p100d001

TESLAS Model S P100DL skakar verkligen om i bilvärlden då den numera klassas som den snabbaste serietillverkade bilen som går att köpa. Dessutom kan man ju sitta 5 pers i bilen, hela familjen kan åka iväg snabbt vid trafikljusen.
Bilens stora batteripaket på hela 100kW gör att räckviddsångesten nu är ett minne blott. Nu kan vi sluta oroa oss för “Hur långt kommer vi på en laddning?
P100DL har alltså 100kW batteripack och det är mer än 4 gånger mer än Nissan Leaf 24kW och Renault Zoe 22kW.

p100d002

p100d003

Vid blandadkörningen ligger jag på 1,4kW/mil (sommartid) med min Renault Zoe och då hade jag med ett 100kW batteri kommit 70mil !!

p100d005

Visst drar Renault Zoe mindre energi och är en mycket mindre bil men kör man snålt med en Tesla Model S så kan man ligga på 1,8kW/mil vilket skulle ge en räckvidd på 55 mil, men vid blandad körningen ligger Tesla Model S på 2.0kW/mil och det ger en räckvidd på 50 mil utan att snålköra direkt.

TESLA P100DL sätter verkligen en ny standard för elbilar och dess fördommar suddas sakta ut och alla som har provkört en TESLA börjar förstå att framtiden är här. Men den stora förändringen blir när Model 3 släpps.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *