UNITI Crowdfunding Launch…

uniti_anim_00-large

Pre-launch event for Uniti’s equity-crowdfunding

I förra veckan blev jag inbjuden till Uniti Pre-Launch Event i Lund, dom hade bjudit in till ett event för att visa hur långt dom hade kommit och ville även berätta lite om deras framtid och hur dom ska finansiera projektet.

20160901_170806175_iOS

Efter att TeamUniti hade presenterat sig och visat några powerpoints fick lite dryck och tilltugg, sen var det dags att besöka Unitis kontor och kolla in utvecklingsavdelningen.

20160901_160352261_iOS

Det såg snyggt och städat ut så klart och dom hade gjort olika stationer där man t ex kunde testa Uniti i Virtual Reality och även testa Augmented Reality – Heads Up Display. Dom visade även upp Uniti ARC som är ett Open-source kontroller kort för 3-fas motorer. Eftersom Uniti ARC är baserat på Öppen källkod gör Uniti det möjligt för andra att köpa och använda kortet i sina applikationer och elbilsbyggen, bra tänkt.
Priset för Uniti ARC kommer ligga på 499 SEK och börjar säljas i höst.

arc002

Uniti Kepler Pod v1.3

vr001

Uniti Kepler Pod v1.3 – Man kunde gå runt bilen och och sedan kliva in och stänga dörren och köra runt i stadsmiljö. Verkligen coolt, och man fick en ganska bra känsla för bilens storlek, den påminde mig lite om Renault Twizy faktiskt.

vr002

Steer-by-Wire

20160901_164936697_iOS

Augmented Reality – Heads Up Display

hud001

Det var verkligen kul att besöka Uniti och kolla in hur långt dom har kommit nu när vi är inne i September 2016, blir det en körbar prototyp September 2017? Det var nog frågan som vi alla ställde oss själva på vägen hem.
Uniti var verkligen TeamUniti och teamkänslan verkade vara väldigt viktigt inom företaget och det är väl det som gör att om någon ska lyckas med Uniti bilen så är det just TeamUniti.

Den 1:a Oktober kommer det mer info ang Uniti och projektets framtid.

Jag hoppas bilen blir av och att det kommer en körbar prototyp 2017.
Projektet ligger rätt i tiden och dom har ett bra Team som jobbar heltid med bilen.

Keep up the good work TeamUniti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *