Nya Renault Zoe får dubbelt så stort batteri

004

Renault Zoe får ett 41kW batteri vilket nästan är dubbelt så mycket som tidigare då Zoe hade ett 22kW batteri och klarar nu 40 mil på en laddning! (Provkörning kommer…)

010

Renault har lyckats klämma in hela 41kW men batteriet bibehåller sin fysiska storlek och passar således i dagens Zoe bilar, vilket innebär att befintliga Zoe ägare kan få det nya batteriet. Nu kan vi äntligen köra på bilsemester med Zoe.

009

Zoe med 41kW batteriet ska nu klara 400km på en laddning. Men som jag tidigare skrivit här så får vi nog räkna med en riktig räckvidd på 25-30 mil på 41kW med en snittförbrukning på 1,41kW/mil vilket blir ca 29 mil på en laddning.
Dagens Renault Zoe ägare brukar se en räckvidd på ca 140km efter 100% laddning, mitt rekord är nog 165km på mätaren efter fulladdat batteri. Snittet ligger nog närmre 140km är 210km som NEDC utlovar. Renault säger att 240km är räckvidden för Zoe ifrån 2015 och framåt, den modellen fick en uppdaterad motor men endast en 22kW ombordladdare vilket är en stor nackdel nu när 41kW batteriet släppts.

Tyvärr verkar det som att Renault Zoe Q90 modellen med en 43kW ombordladdare, utan vi får nöja oss med en R90 modell som endast har en 22kW precis som dagens Zoe modeller har. Renault skriver att R90 modellen passar bäst för oss i Norden, tror dom syftar på vårt vinter klimat.

011

Någon ny design blev det inte för Zoe 2017 modellen som vi hade hoppats på, vore trevlig med en liten uppdatering. Renaults koncept bil verkar inte så praktiskt iallafall men den ser verkligen futuristisk ut och borde har mindre luftmotstånd är dagens Zoe.

015

014

41kW batteriet är verkligen ett lyft för Renault och det ska blir intressant när Renault släpper den officiella informationen i mitten av oktober ang uppgraderingar m.m.

Bilder:
zoe-bilder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *